Het maatschappelijk hart van Veghel

Het kloosterterrein van de Zusters Franciscanessen én het voormalig Bernhoven ziekenhuisterrein in Veghel noemen we samen ’t Kloosterkwartier: het maatschappelijk ‘hart van Veghel’. Samen met de zusters maakte Zenzo plannen voor de ontwikkeling van het terrein. Een complex geheel volgens het gedachtegoed van de zusters.

Dat het levenswerk van de zusters een nieuwe bestemming mag krijgen is heel bijzonder. Twee rijksmonumenten, een park, een gracht, scholen, een internaat, een ‘zigzag-gebouw’: alles vind je er. Zo ontstaat op de 7 tot 8 hectare een eigentijdse woon- en leefomgeving, waar plek is voor iedereen.

Het verhaal achter
Het Klooster-kwartier

Gerda, één van de 52 laatste zusters van Franciscanessen zag lang geleden binnen het klooster de mogelijkheid om iets van de wereld te zien. De zusters zijn erg betrokken bij Kloosterkwartier en ze kijken graag samen met Zenzo hoe ze “de groene long”, cultureel erfgoed en het groene hart van Veghel weer terug kunnen geven aan de inwoners. Ze hopen dat Kloosterkwartier een plek wordt waar mensen voor elkaar opkomen en zorg hebben voor elkaar.

Alles wat je nodig hebt op één plek. Dat is leefgoed.

LeefGoed is een plek waar mensen en organisaties elkaar ondersteunen en samen activiteiten ontplooien. De kracht van de samenleving als uitgangspunt. Dit uit zich in tal van activiteiten voor jong en oud.

Meer over LeefGoed