Levendig wonen. Start hier.

Met de start van Fase 2 zetten we een nieuwe stap naar een buurt die zich onderscheidt door diversiteit en dynamiek. Het Kloosterkwartier nodigt uit tot samenleven in een omgeving met oog voor detail en respect voor het verleden. Hier wordt het erfgoed van Veghel niet alleen bewaard maar krijgt het ook een nieuwe betekenis voor de toekomstige generaties.

Het verhaal achter Het Kloosterkwartier

Ruim woonaanbod

Van zorgwoning tot starterswoning

Fioretti Wonen

Fioretti Wonen vertegenwoordigt een unieke visie op samenleven met zorg. Hier vinden zelfstandig wonende bewoners met een zorgindicatie een warme en ondersteunende gemeenschap. Met 6 studio's en 30 appartementen, elk voorzien van een ruim balkon op het oosten of westen, biedt Fioretti een veilig en zorgzaam thuis, waar aandacht voor elkaar in de kern van het samenwonen ligt.

Project bekijken

San Damiano

San Damiano in het Kloosterkwartier vormt het toonbeeld van vooruitstrevend wonen door een unieke mix van verschillende doelgroepen. Dit project belichaamt de essentie van doorstroming in de woningmarkt door 44 levensloopbestendige appartementen te bieden die zowel starters als senioren aantrekken. Deze dynamiek zorgt voor beweging in de gehele woningmarkt, waardoor nieuwe kansen ontstaan voor anderen om een passend thuis te vinden.

Project bekijken

San Rufino

San Rufino, dat de naam draagt van de plek waar Franciscus vaak preekte en waar ook de heilige Clara van Assisi werd gedoopt, is een stralend voorbeeld van een gemeenschap die diversiteit en verbondenheid viert. Met de appartementen reeds allemaal verkocht, weerspiegelt San Rufino de aantrekkingskracht van zijn locatie – een thuis voor een levendig en gemengd gezelschap, variërend van enthousiaste twintigers tot wijze tachtigers.

Project bekijken

La Verna en Rivo Torto

La Verna en Rivo Torto bieden samen 64 sociale appartementen die modern wooncomfort met een eerbetoon aan het verleden combineren. Gebouwd op palen bieden deze gebouwen een unieke doorkijk naar het groene park, een ontwerp dat zowel het landschap als de historische lindeboom in ere laat.

Project bekijken

Moederhuis

Het Moederhuis, de voormalige thuishaven van de Zusters Franciscanessen, wordt met respect voor zijn rijke geschiedenis getransformeerd tot 50 moderne sociale huurappartementen. Deze unieke woningen, die veelal onder de huurgrenstoeslag vallen, bieden een harmonieuze mix voor diverse doelgroepen. De verbouwing, die start in 2024, belooft het Moederhuis nieuw leven in te blazen als een inclusieve woonomgeving.

Project bekijken

Borneo en Solano

De bouwprojecten Borneo en Solano vertegenwoordigen een nieuwe visie op comfortabel en toegankelijk wonen. Met in totaal 64 appartementen bieden deze gebouwen van Area een thuisbasis voor een diverse mix van bewoners. Gepland voor oplevering in het eerste kwartaal van 2024, zijn Borneo en Solano het toonbeeld van moderne levensloopbestendige architectuur, gecombineerd met de warmte van een hechte gemeenschap.

Project bekijken

Prachtig Veghel.
Altijd creatief en levendig

In Veghel is van alles te beleven. Gezellig shoppen of genieten op één van de vele terrassen. En dat allemaal op loopafstand van het Kloosterkwartier.

Veghel is de laatste jaren uitgegroeid tot een levendige, creatieve plaats waar het goed toeven is. Het centrum, de Noordkade en de schitterende natuur van omliggende natuurgebieden maken dit de ideale woonomgeving.

Meer over Veghel

Ontwikkeling van Kloosterkwartier Veghel

Welkom in het hart van vernieuwing en gemeenschapsgevoel: het Kloosterkwartier. Met elke fase opent het Kloosterkwartier nieuwe mogelijkheden en kansen voor haar bewoners en de gemeenschap eromheen. Ontdek de reis van transformatie die leidt tot een levendige en inclusieve buurt.

Fase 1: Ziekenhuisterrein gereed

Het ziekenhuisterrein is voltooid en verwelkomt nu een diverse groep bewoners: jong en oud, gezinnen en alleenstaanden, met en zonder zorgbehoefte.

Fase 2: In volle gang

De bouw is in volle gang. In februari nemen de eerste bewoners hun intrek in de gebouwen Borne en Solano (van AREA). In april volgen de bewoners van San Rufino, en in mei keren de zusters terug om hun intrek te nemen in Fioretti. Ook opent het LeefGoed Ontmoetingscentrum zijn deuren op 1 april.

Fase 3: Nieuwe projecten

In het tweede kwartaal van 2024 beginnen we met de renovatie van San Damiano, het Moederhuis, en de transformatie van de kapel tot LeefGoedcentrum. In het derde kwartaal starten de werkzaamheden aan La Verna en Rio Torto, beide projecten van AREA.

Fase 4: Toekomstplannen

In de toekomst richt het Kloosterkwartier zich op blijvende verbetering en innovatie. Onze visie is duidelijk: het verrijken van de leefomgeving en het ondersteunen van onze gemeenschap. Het Kloosterkwartier groeit en bloeit voort, altijd met het oog op een duurzame toekomst.

Alles wat je nodig hebt op één plek. Dat is leefgoed.

LeefGoed is een plek waar mensen en organisaties elkaar ondersteunen en samen activiteiten ontplooien. De kracht van de samenleving als uitgangspunt. Dit uit zich in tal van activiteiten voor jong en oud.

Meer over LeefGoed

Laatste nieuws

Alle informatie op één plek