Kloosterkwartier

Deel nieuwsbericht:

Stichting Kloosterkwartier voor gedachtegoed Veghelse zusters

De gebruikers en toekomstige bewoners van het Kloosterkwartier in Veghel zetten zich via de nieuwe Stichting Kloosterkwartier in voor het gedachtegoed van de Zusters Franciscanessen van Veghel.

Het idee is bedacht door ‘Zenzo maatschappelijk vastgoed’, de projectontwikkelaar die samen met en in opdracht van de Zusters Franciscanessen van Veghel het Kloosterkwartier ontwikkelt tot een locatie voor wonen, zorg, dagbesteding, ontmoeting, verenigingsleven, welzijn en (al dan niet beschut) werk. “Toen de zusters voor ons kozen, beloofden we dat we het gedachtegoed van de orde in ere zullen houden”, vertelt Zenzo-partner Coen Hendriks.

‘Verhalen die doorgaan’

“Met hun motto ‘Verhalen die doorgaan’ willen we van het Kloosterkwartier een locatie maken die er is voor de lokale gemeenschap, precies zoals de Franciscanessen dat anderhalve eeuw lang waren. Dat doen we al met Leefgoed, een bruisende mix van activiteiten die door tal van organisaties wordt gesteund – en dat doen we nu dus ook met de stichting.”
De stichting stimuleert en faciliteer op eigentijdse wijze initiatieven en activiteiten die de gemeenschapszin en de solidariteit met kwetsbare inwoners bevorderen. Het concept waar behalve Zenzo ook woningcorporatie Area, welzijnsorganisatie Ons Welzijn, de gemeente en anderen bij betrokken zijn.

Voor de lokale gemeenschap

Dat geld is afkomstig van bewoners van het Kloosterkwartier. Zo dragen bewoners, of ze nu huren of kopen, jaarlijks € 1,50 per m2 van hun appartement af aan de stichting. “Het past binnen de oproep die we aan alle bewoners en gebruikers doen om zich in te zetten voor hun buren en daarmee voor de lokale gemeenschap”, aldus Coen.