Kloosterkwartier

Deel nieuwsbericht:

Stichting Broeder Juniperus – Een levendige hommage aan Franciscaanse waarden

In 2022 zag Stichting Broeder Juniperus het licht, een initiatief gestart door de Zusters Franciscanessen van Veghel en Zenzo Maatschappelijk Vastgoed. Deze stichting zet zich in om het waardevolle gedachtegoed van de zusters levend te houden, door het bevorderen van sociale cohesie binnen de gemeente Meierijstad, met een speciale focus op het Kloosterkwartier Veghel. Daarnaast is het onderhouden van internationale banden met de congregatie van de Zusters Franciscanessen SFIC en het ondersteunen van hun projecten een belangrijk doel.

Bestuur en Raad van Advies – Drijvende Krachten van de Stichting

Het bestuur van Stichting Broeder Juniperus, bestaande uit Marieke van Grinsven-Peters (voorzitter), Gaby Eijkemans-Van Beers (secretaris), en Yvonne van Geffen (penningmeester), leidt het beleid en de activiteiten. Zij worden ondersteund door een Raad van Advies, waarbij de affiniteit met de franciscaanse spiritualiteit en de Zusters Franciscanessen cruciaal is. Het unieke van deze stichting is dat alle functies door toegewijde vrijwilligers worden ingevuld, die geen loon ontvangen voor hun inzet. De stichting geniet ook de ANBI-status, wat haar maatschappelijke betrokkenheid en non-profit aard bevestigt.

Waarom de Naam ‘Broeder Juniperus’?

De stichting is vernoemd naar Broeder Juniperus, een tijdgenoot van Sint Franciscus van Assisi. Juniperus, bekend om zijn extreme vrijgevigheid en eenvoud, was een voorbeeld van de franciscaanse waarden die de stichting nastreeft. De naam ‘Juniperus’, Latijns voor jeneverbes, weerspiegelt ook de natuurlijke eenvoud en medische toepassingen van de plant, passend bij de doelstellingen van de stichting. Meer over het leven en de nalatenschap van Broeder Juniperus en zijn connectie met de stichting kan gevonden worden op de website van de stichting.

Om deel te nemen aan de activiteiten van Stichting Broeder Juniperus of om meer te weten te komen over hun werk, kunt u hun website bezoeken. Uw steun en betrokkenheid kunnen een groot verschil maken in het voortzetten van de franciscaanse traditie van zorg en gemeenschap.

Website van Stichting Broeder Juniperus